Spisesteder i Odense: 10 steder, du ikke må snyde dig selv for

Odense er i disse år i rygende udvikling – og det gælder ikke mindst for byens spisesteder, der for alvor er ved at cementere Odense som et af landets gastronomiske knudepunkter. Vi har samlet de 10 bedste spisesteder i Odense, som du ikke må snyde dig selv for at besøge.

Er du i tvivl om, hvilke spisesteder du bør besøge, når du er i Odense? Så er du ikke alene… Der mange spisesteder i Odense, og det kan være svært at skelne skidt fra kanel. Herunder har vi samlet vores bud på de 10 bedste spisesteder i Odense, som du bør aflægge et visit, når du befinder dig i byen.

#1: Restaurant ARO

Restaurant ARO er beliggende i et tidligere værksted, hvilket tydeligt fornemmes, når du træder indenfor. Det er med til at gøre stedet anderledes, spændende og hyggeligt. På Restaurant ARO kan du sidde og nyde din mad i hyggelige og intime rammer, som er med til at gøre oplevelsen fuldendt.

På ARO serveres der moderne gourmetmad skabt af kreativitet og nysgerrighed. De klassiske smagsdyder er i behold, men fælles for alle retterne er, at de har et nyskabende og kreativt touch – og så smager maden bare af mere. Et fremragende spisested, der er med til at etablere Odense som en af landets førende gourmetbyer.

Adresse: Østerbro 32, 5000 Odense

#2: Under Lindetræet

Hos Under Lindetræet kan du nyde moderne gastronomi baseret på moderne råvarer. Du kan både nyde den lækre mad til frokost og aften samt som selskab, hvis du foretrækker det. Under Lindetræet er placeret et stenkast fra H.C. Andersens fødehjem, og selve bygningen er fra 1771. Der er altså dømt stemning fra det sekund, du træder ind ad døren.

Det er en god idé at reservere bord, hvis du planlægger at besøge Under Lindetræet torsdag, fredag eller lørdag. Maden, der serveres, er klassisk med et eventyrligt twist. Lokalerne er hyggeligt og intime, og hele H.C. Andersen-kvarteret summer af stemning, uanset hvilken årstid du besøger restauranten på.

Adresse: Ramsherred 2, 5000 Odense

#3: Gastroteket

Gastroteket er et moderne spisested i Odense. Det er placeret i Nørregade, og her er du garanteret et lækkert og velsmagende måltid i moderne lokaler med behagelig og stemningsfuld belysning. Atmosfæren på Gastroteket er hyggelig og uformel, og rammerne er perfekte til de fleste selskaber.

Adresse: Nørregade 39, 5000 Odense

#4: No. 61

No. 61 er et spisested i Odense, der har gjort sig bemærket i hele landet – blandt andet i 2014, da de blev kåret som Danmarks bedst bistro af Dansk Spiseguide. Herudover har de høstet international anerkendelse for deres kogebog, 61 Licks.

På No. 61 bliver du budt velkommen i intime og hyggelige rammer i hjertet af Odense. Menukortet er skåret ind til benet som på en traditionel bistro, og både menu samt råvarer er baseret på årstiderne, hvorfor de jævnligt udskiftes.

Adresse: Kongensgade 61, 5000 Odense

#5: GOMA

Er du til sushi og japansk kogekunst, bør du ikke snyde dig selv for at aflægge GOMA et visit. GOMA’s køkken er opbygget på baggrund af Omakase-begrebet, der er en traditionel japansk serveringsstil. Omakase går ud på, at kokken sammensætter en menu ud fra dine smagspræferencer samt din appetit.

Menuen er således sammensat af flere minder serveringer, som præsenteres løbende. Det giver en helt særlig stemning, som ikke minder om den, du får på en traditionel restaurant. Lokalerne er desuden hyggelige og placeret i Odenses gågade.

Adresse: Kongensgade 66-68, 5000 Odense

#6: Storms Pakhus

Storms Pakhus er Odenses streetfood-mekka, og er kan du få forskellige streetfood-anretninger fra ind- og udland. Priserne er overkommelige, og her er ikke tale om ét spisested, men flere forskellige steder samlet under samme tag. Det giver jer mulighed for at vælge forskellige retter, og der er rigeligt at vælge mellem – både for børn og voksne.

Storms Pakhus er placeret i et gammelt pakhus på Odense Havn, og den originale stil er særdeles bibevaret. Her er en industriel og hyggelig stemning fyldt med siddepladser og små kroge. Om sommeren kan I desuden sidde udenfor rundt om pakhuset. Der afholdes jævnligt events, og det er en god idé at reservere bord, hvis I er et større selskab.

Adresse: Lerchesgade 4, 5000 Odense

#7: UBN One

UBN One er en af Odenses største restauranter. Det er et spisested, som efterhånden har eksisteret i en del år, og her kan du sætte tænderne i både saftige bøffer, snaskede burgere og sprøde pizzaer. Der er med andre ord noget for enhver smag, men alligevel føles menukortet sammensat, og der er kælet for detaljerne.

Spisestedet er beliggende omkring gågadenetværket, men tilpas tilbagetrukket til, at I kan sidde i fred, hvis I sidder udenfor. Om sommeren er der rigeligt med siddepladser både inde og ude, men om vinteren kan det være en god idé at bestille bord – også selvom siddepladserne er spredt på to etager. Et hyggeligt sted, som egner sig til såvel intime parmiddage som større selskaber – og et fremragende sted at starte en bytur.

Adresse: Asylgade 3, 5000 Odense

#8: MASH

MASH behøver formentlig ikke nogen større introduktion, da det er en kæde, som de fleste, der kan lide en saftig bøf, kender til. Den første MASH åbnede i 2009 i København, og siden har de åbnet afdelinger i ind- og udland. I Odense er MASH placeret i historiske bygninger på Flakhaven, der er beliggende lige ved siden af Odense Rådhus.

På MASH kan du få serveret gode bøffer og rødvin i hyggelige omgivelser. Restauranten er placeret i den gamle bryggergård i Odense og omringet af andre restauranter, caféer og spisesteder.

Adresse: Vestergade 11, 5000 Odense

#9: Restaurant HOS

Restaurant HOS er efterhånden en velkendt restaurant i Odense. HOS står for Hemme og Spolum, som er navnene på ejerne. På Restaurant HOS bliver der serveret smørrebrød til frokost, mens der i weekenderne også bliver serveret mere traditionel mad baseret på fortolkninger af årstidernes råvarer.

Når du træder ind ad dørene på Restaurant HOS, bliver du mødt af en hyggelig og uformel stemning, der egner sig til både parmiddage og større selskaber. Restauranten er beliggende i hjertet af Odense, og der er gode parkeringsmuligheder i nærheden. Spisestedet har vundet flere priser – blandt andet for deres smørrebrød, som er i absolut topklasse.

Adresse: Kongensgade 65, 5000 Odense

#10: Pasfall

Pasfall er Odenses bud på en Michelin-restaurant, selvom restauranten ikke har fået tildelt én af de famøse stjerner. Til gengæld har Restaurant Pasfall være optaget i Michelin Guiden siden 2016. Spisestedet er da også et af de mere eksklusive i Odense, og er er fokus på velsmag og en afslappende, men formel atmosfære.

På Restaurant Pasfall kan du nyde et lækkert gastronomisk måltid baseret på årstidens råvarer. Spisestedet har vundet flere priser og får generelt rosende gloser med på vejen, når madanmeldere har været forbi.

Adresse: Brandts Passage 31, 5000 Odense

[email protected]

Skriv et svar